DdV
Danique de Vries maakte één treffer. (archieffoto: Olaf Otten/ OttenZien Fotografie)

Ondanks een kleine 11-9 nederlaag stapten de waterpolosters van het Zoetermeerse SG WZC toch met opgeheven hoofd uit het IJmuidense bad. Een blik op het scorebord van thuisploeg VZV gaf hier en daar wat lichte teleurstelling, maar het vertoonde spel riep herinneringen op aan de sterke seizoenen van een paar jaar geleden. Eerste divisionist WZC heeft de stijgende lijn te pakken.

Coach Ton Kloosterman was opgewekt na afloop. “Jammer dat we geen punten pakken dit duel, want we speelden goed en het zat er echt in. Bij een paar cruciale situaties lieten we kleine steekjes vallen. We misten twee strafworpen en zij scoorden van afstand waar we te weinig druk gaven. Op die spaarzame momenten na was het een van onze betere wedstrijden deze competitie. We hadden echt invloed op wat we deden en we speelden gedisciplineerd ons plan,” glunderde hij. "Voorlopig zijn de wedstrijden onderdeel van een leerproces. Binnen het team is er een grote behoefte aan structuur, zowel aanvallend als verdedigend. Het kost tijd om die structuur erin te brengen, maar ik merk dat veel zaken steeds beter worden opgepikt. Tot nu toe trainen we uitstekend en ons spel in de competitie wordt steeds stabieler. Laat de volgende wedstrijd maar komen,” klinkt hij strijdlustig.

Die volgende wedstrijd is aankomende zaterdag en belangrijk in de strijd tegen degradatie. Rode lantaarndrager SGHA uit Heerenveen komt op bezoek. Om 19.10 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is meer dan welkom. 

Zaterdag 18 januari
VZV IJmuiden - SG WZC 11-9
Periodestanden: 3-3, 3-1, 3-3, 2-2
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 4, Marloes Knol 3, Danique de Vries, Svetlana Wolters.
Saves keepster Lindsey Hol: 6

Stand speelronde 12