Schermafbeelding 2020 02 05 om 18.51.17 kopie

Heren 1 : de Plas tegen WZC  :

De eerste wedstrijd na de oliebollen, de Nieuwkoopse tegenstander De Plas heeft in thuiswedstrijden verrassende resultaten laten zien, waardoor dit een lastige tegenstander zou kunnen zijn. Niets is minder waar en met een klinkende overwinning van 5-14 verlaten wij deze sauna. De warmte zal vele tegenstanders parten hebben gespeeld maar onze jongens hadden daar geen last van.
Negatieve nasmaak aan deze wedstrijd is het uitvallen van Boy met een schouderblessure (de rest van het seizoen uitgeschakeld zou later blijken)

----------------------------------------

Heren 1 : WZC tegen de Warande
In de eerste competitiehelft hebben wij de uitwedstrijd verloren, waarbij wij na de wedstrijd in Oosterhout eigenlijk het gevoel hadden dat dit niet had gehoeven. Dus de mannen waren gebrand op revanche.
Met instructie om de topscoorder van de tegenstander geen ruimte te geven begonnen we aan de wedstrijd. Na wat aftastende minuten van beide ploegen kon de tegenstander toch uitlopen naar 0-2.

In de tweede periode konden wij de gelijkmakende treffers scoren, waarna de Warande weer de voorsprong nam. hierna weer gelijk,  weer achter, gelijk en uiteindelijk met 1 treffer verschil de rust in (5-6).
Het scoreverloop liet hierna nog niet duidelijk zien wie er aan het langste eind ging trekken, maar het publiek heeft  wel genieten van een op - en neer gaande wedstrijd waarbij Zoetermeer met een achterstand van 9-10 aan de vierde periode mocht beginnen.
Daar waar we heel de wedstrijd een minimale achterstand hadden konden we in de laatste periode de wedstrijd onze kant opbuigen en stond er met nog 2 en halve minuut te gaan een 13-11 stand op het scorebord.
Helaas kregen de bezoekers nog een strafworp waarna er met nog iets meer als 1 minuut de tegenstander nog 1 aanval zou krijgen, onze aanval verliep zonder veel problemen richting het einde van de schotklok waardoor er nog 30 seconden op het bord stonden,
De Warande gaf nog vol gas,…echter de bal kwam bij ons in balbezit en met nog 7 seconden te gaan gaf de scheidsrechter en contrafout op onze eigen helft, voor iedereen onbegrijpelijk maar volgens de heer in het wit was het voor hem een duidelijke zaak…

De bezoekers namen een time out en de keeper ging mee in de aanval, vanaf een moeilijke positie en een wanhoop schot van diezelfde keeper ging de bal via een blok met een lobje over Gerlof,…

Met nog 1 seconde te gaan : 13-13

De verdediging heeft zeer goed werk verricht maar aanvallend was het vaak nog rommelig waardoor er vaak onduidelijkheid was binnen de ploeg. De manmeer was ook niet optimaal. We blijven rustig verder ontwikkelen en hopelijk plukken we de vruchten in de nabije toekomst

------------------------------------------

Heren 1: SBC2000 tegen WZC

Op papier een tegenstander waarbij we de punten zeker mee zouden nemen naar Zoetermeer, de mannen hadden alvast gepland om na de wedstrijd Breda in te gaan om daar de boel onveilig te maken
Ik had liever gezien dat de mannen met dezelfde instelling het water in waren gegaan om daar eerst de orde op zaken te stellen maar waarschijnlijk was het vooruitzicht na de wedstrijd wat interessanter dan eerst te moeten ballen,…
Soms heb je van die wedstrijden waarbij je niet over een bepaald punt komt om dan door te drukken en zo de tegenstander geen illusie te laten over hun kansen. dit was zo’n wedstrijd; het liep niet en het ging moeizaam.

Ofschoon we in de derde periode eindelijk een vleugje lieten zien van hoe het moest, we liepen uit van 5-4 achter naar 5-7 voorsprong lieten we daarna wederom de intensiteit zakken en kon de thuisploeg weer uitlopen naar 9-7!
Met nog een laatste opleving konden we bijna een slechte wedstrijd toch nog onze kant op laten vallen, maar helaas kwamen bleven we steken op 10-10.
Toen ook nog in de laatste minuut de 11-10 werd gescoord was de verliespartij een feit.

De aankomende wedstrijd thuis op zaterdag 8 februari tegen Bergambacht zal weer spannend worden! op papier een tegenstander waarbij we de punten moeten kunnen pakken, maar dat dachten we deze wedstrijd ook!

Focus mannen en allemaal de volle 100% inzet, indien we samenwerken en er vol voor gaan is het fantastisch, maar komt er een kink in de kabel dan zien we gelijk dat we nog niet de wat mindere wedstrijden ook naar ons toe kunnen trekken.