2023 Warande 144

Als voorbereiding op de aankomende competitie bezoeken elk jaar twee damesteams het waterpolotoernooi van OZ&PC De Warande in Oosterhout. En natuurlijk gaat het hierbij zeker niet alleen om het samenspel in het water. Het is vooral ook een weekend om gezellig bij te praten en ouderwets te feesten. Waar onze dames het beste in waren, laat ik aan de verbeelding over.

Voor een deel van onze dames begon het toernooi al op vrijdagmiddag met het opzetten van tenten, gevolgd door een eerste feestavond. Tegen eerdere verwachtingen in viel er gedurende de avond en nacht een flinke hoeveelheid regen. Niet alle tenten waren daartegen even goed opgewassen. Het leek voor sommige dames meer een survivalweekend te worden. Maar gelukkig kwam op zaterdagmiddag de zon tevoorschijn, om vervolgens het hele verdere toernooi lekker te schijnen.

Onze dames waren ingedeeld in dezelfde poule. Dames 1 speelde op zaterdag een drietal wedstrijden. Mooi om te zien dat het steeds een stukje beter ging: De eerste wedstrijd werd verloren, de tweede wedstrijd werd nét niet gelijk gespeeld, terwijl de derde wedstrijd van het Ierse Donegal Diamonds werd gewonnen. Van hetzelfde team won ook Dames 2. In de tweede wedstrijd was tegenstander Cheltenham van een andere klasse. Zij wonnen met 4-2 van onze dames.

De ervaren waterpoloër weet dat poloën hongerig maakt. Het werd dan ook tijd om de inwendige mens te bedienen. Wat is er dan gemakkelijker dan de lokale horeca in te schakelen bij het aanvoeren van de zo verdiende maaltijden. Naast pizza’s werd een enorme hoeveelheid dozen eten bij De Beren besteld, niet in de laatste plaats voor de gratis sokken. Het bleef daarna nog heel lang gezellig…

2023 09 02 18.43.3216

Op zondag werden de teams versterkt met een drietal B-spelers: Eva (Dames 1) en Jacinda en Tamar (Dames 2). Laatstgenoemden moesten al om 8.30 uur aantreden. Dames 2 trapte dag twee van het toernooi af tegen Zeester-Meerval 1. Het vroege tijdstip bleek voor onze dames totaal geen probleem. Met 7-1 werd de tegenstander eenvoudig weggespeeld.

Even over 11 moesten onze teams tegen elkaar spelen. Beide teams wilden deze wedstrijd natuurlijk erg graag winnen. Het was Ingrid die Dames 2 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong bracht (1-0). Daarna forceerde ze ook nog een strafworp, die door Fem genadeloos werd verzilverd (2-0). Dames 1 gaf echter niet op en wist gedurende het eerste part steeds meer druk te zetten. Hoewel het iedere keer net niet tot scoren kwam, was het uiteindelijk Marit W. die Dames 1 terug in de wedstrijd bracht (2-1).

In het tweede part had Dames 1 het beduidend zwaarder. Dames 2 maakte handig gebruik van de kleine fouten van Dames 1. In korte tijd werd er maar liefst drie keer gescoord; 2x door Marjo en 1x door Eef. Maar Dames 1 gaf niet op en had een aantal goede kansen. Janine wist uiteindelijk toch keepster Anouk te passeren en bracht de tussenstand op 5-2. Tot overmaat van ramp gooide Marise in de laatste seconde een boogbal van grote afstand, waarmee de score op 6-2 werd bepaald.

In de kruisfinale om de derde en vierde plek speelde Dames 1 een prima wedstrijd. Helaas kwamen ze te langzaam op gang en bleef de score na een inhaalrace steken op 8-5. Ook Dames 2 had niet meer voldoende inhoud om voor de eerste plek te gaan. Inmiddels waren er al wat dames vertrokken. Het team werd aangevuld met enkele Dames 1-speelsters en de aanwezige oud-SG WZC’ers Mila en Joëlle. Ondanks de grote inzet was de tegenstander echt veel te sterk. Het was tevens het einde van alweer een zeer geslaagd Warande-toernooi.