17 september 2018

Afgelopen weekend stond voor dames 1 van SG WZC de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na een voorbereidingsperiode met een oefentoernooi in Oosterhout waar de dames eerste werden en verschillende oefenwedstrijden, moesten de dames zaterdag laten zien wat ze konden.

In de eerste periode ging het gelijk op tussen beide teams. Er werd hier en daar wat op het goal geschoten, er werden wat man meers versierd en aan het eind van de eerste periode stond het 2-1 in het voordeel van Waterpolo Den Haag.

In de tweede periode hadden de dames duidelijk meer moeite met het spel van de Haagse dames. Er werd slordig gepast, niet aangesloten en de kansen die er waren, werden helaas niet afgemaakt. Den Haag daarintegen was deze periode erg fel en ronde alle kansen die zij creerden ook af. Dit resulteerde in een 7-2 achterstand halverwege de wedstrijd.

Vanaf de derde periode herpakte Zoetermeer zich gelukkig, waardoor er in de derde periode maar 1 doelpunt viel aan beide kanten (tussenstand 8-3). De vierde periode werd zelfs gewonnen met 1-2 (eindstand 9-5).

Aanvoerster Nikkie over de wedstrijd: "We hebben helaas dit seizoen een kortere voorbereiding dan voorgaande seizoenen omdat het seizoen 2 weken eerder is begonnen dan normaal. Ondanks de vele trainingen merken we dat helaas nog wel. Daarnaast hebben we ook vaak moeite met het grote bad waar ze in Den Haag in spelen. We hebben deze wedstrijd een hoop dingen geleerd die we mee zullen nemen naar de komende trainingsweek.
Volgende week mogen we naar Bodegraven om tegen BZ&PC te spelen en daar willen we natuurlijk niet weg gaan zonder punten!"

Doelpuntenmakers
Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol 1x, Joelle Hoegee 1x

 

Heren 1
Heren 1 speelde op zaterdag een Bekerwedstrijd tegen De Reigers uit Den Haag.
Na een gelijke stand na de reguliere speeltijd wonnen de heren uiteindelijk via strafworpen.
Gefeliciteerd heren met deze eerste overwinning.