Schermafbeelding 2020 01 09 om 20.51.28 kopie

Een nieuwe jaar met nieuwe kansen. Een gelukkig en sportief nieuw jaar voor iedereen. Een waterpoloseizoen dat helaas al op de helft is. Uw journalist van dit landelijke dagblad is er vroeg bij dit jaar en vroeg zich af hoe het met het nieuwe Zoetermeerse heren 3 waterpoloteam is. Wat is de stand van zaken? Hoe is het met de heren? Hoe staat het met de ambitie, trainingsopkomst, conditie, onderlinge verhoudingen en teamoutfit? Maar bovenal hoe is het met de ontwikkeling met de baktalenten?

Zaterdag 4 januari j.l. stond er een bekerwedstrijd op het programma. De heren werden om 17:00 uur verwacht in het nieuwe Zwemcentrum van Rotterdam om te spelen tegen Rotterdam 2. Deze verslaggever heeft net de laatste oliebol achter de kiezen en mocht weer nuchter achter het stuur van de auto stappen. Dus spoedde hij zich richting Rotterdam. 

Aangekomen bij het zwembad liep hij de heren tegen het lijf. Op het eerste gezicht werden de mannen niet direct herkend. Een aantal van hun zagen er wat ronder uit en andere hadden een enorme baard laten staan. De ogen stonden er zoals altijd nog jong en scherp bij. Er waren gelukkig nog enige punten van herkenning.

De laatste keer dat u wat van dit team heeft kunnen lezen was begin van het seizoen. De echte fanatieke fan volgt natuurlijk de uitslagen op de voet via de website van de SG WZC dan wel de Waterpolo App op de telefoon. Voor de digibeten onder u hierbij een korte weergave van het verloop van de eerste helft van het seizoen. Winst, winst en nog eens winst. Kort maar krachtig. Met helaas één verlies partij tegen BZ&PC een ervaren team uit Bodegraven. De gewonnen wedstrijden waren vaak met ruime cijfers verschil. Een enkele wedstrijd was het verschil kleiner. Waren de heren blijkbaar niet scherp genoeg!? Van horen zeggen was de verloren partij tegen Bodegraven een bijzondere en gaf twee cijfers verschil. Bij het doorvragen bij de mannen blijven de kaken stijf op elkaar, blijkbaar een pijnlijk onderwerp. Eén officiële reactie van de aanvoerder kwam er wel: "De thuiswedstrijd tegen BZ&PC zal een speciale worden!" Concluderende houden ze de spanning er wel in.

Na een half uur gesproken te hebben met de heren op zoek naar een persoonlijke quote, worden de tongen wat losser. De opkomst op de trainingen is de ene week wat hoger dan de ander, maar dat is weinig zeggend gezien de uitslagen van de wedstrijden. Ze blijven tenslotte de Legends!! 

Of hebben de mannen nog een uitlegbaar excuus? Het team zit vol met jonge vaders, die hun kinderen meer aandacht willen geven. Of er is een nieuwe woning gekocht waar tijd en energie ingestoken moet worden. Ook de combinatie van een drukke baan en tot in de late avonduren trainen valt niet altijd goed te combineren. Maar als ze op de training aanwezig zijn is er nog steeds de ouderwetse inzet en plezier! Na een vraag over de conditie begint men wat te mokken. De trainingen vinden plaats binnen een korter tijdsbestek dan het verleden, dus wordt het zwemprogramma ook korter. Men zou ook bezig zijn met een alternatief voor de Gouden Bal voor de minst presterende speler. Het fijne hierover is nog niet helder, maar zal waarschijnlijk nog een staartje krijgen.

Om aan het teamgevoel te werken hebben ze een gezamenlijke bierpot onder beheer van de aanvoerder. Waar de één wat meer gebruik van maakt dan de ander. Op zaterdagavond na de wedstrijd wordt er een drankje genuttigd. Met jonge vaders in het team blijft dat vaak tot een max. van twee drankjes. Naar nu blijkt worden de blikjes Fanta van Alain hier ook van betaald. U zult zich afvragen: “Waarvoor noemen ze het dan een bierpot?”. Tja een raadsel voor uw verslaggever. Er gaat een gerucht rond dat Alain een aantal rondjes bier schuld schijnt te hebben bij de heren. Zelfs Sinterklaas heeft dat opgemerkt en geschreven in zijn gedicht te lezen op de website van de SG.

En is er nog vervolg gekomen aan de teambbq? Bij navraag heeft tot op heden niemand nog het initiatief genomen om zijn tuin open te stellen. Het zou ook kunnen aan de buitentemperatuur. Wel is er een hamburger genuttigd bij de Hudson. De mannen zijn erg positief over het restaurant. Aan de lichamelijke staat te zien, zouden sommige een abonnement daar hebben? Op de agenda staat binnenkort een nieuwe eetafspraak gepland. We zullen maar hopen dat er wat meer maaltijdsalades besteld worden.

Inmiddels heeft uw verslaggever plaatsgenomen op de tribune in het nieuwe moderne zwembad. En ziet de heren omgekleed binnenkomen. Ah allemaal in hun teamoutfit……nee, Tjeerd en Alain hebben verzaakt. Tjeerd was zijn outfit vergeten en Alain gaf aan dat zijn t-shirt in de was zit en z’n moeder nog niet er aan toe was gekomen. Zo jammer dit zou zeker een reden kunnen zijn voor een rondje bier voor hun teamgenoten. Is dit het eerste barstje van het team?

De heren beginnen na een korte inzwaaiperiode met een sprong te water aan de verdere warming-up. Krijsend komen ze boven, de watertemperatuur is niet naar wens. Tja het is wat anders dan de temperatuur van het Keerpunt. 

Vervolgens is het lang wachten tot de bekerwedstrijd gaat aanvangen. Eén van de twee scheidsrechters is er niet. Na meerdere telefoontje van de aanwezige scheidsrechter en goedkeuring van de Bond gaat de wedstrijd van start. De heren gaan er fanatiek in. Al snel blijkt dat het heren 3 team het conditioneel gaat winnen van de tegenstander. Gedurende de wedstrijd blijkt Rotterdam twee spelers te hebben die meer te bieden hebben dan hun teamgenoten. De Zoetermeerse gasten hebben dat snel in de smiezen waardoor er op wordt geanticipeerd. Vervolgens valt op dat de Rotterdamse keeper iets te vaak te ver voor zijn doel ligt. Na vijf boogjes waar een doelpunt uitvalt, schijnt het kwartje bij hem te vallen. Maar zijn bij het einde van de wedstrijd aangekomen. In de laatste paar seconde doet Raymond vanuit eigen helft een poging om het doel van de tegenstander te gooien. De worp leek meer op een kogelstoot. De bal schoot 90 graden en twee meter de lucht in en viel dood voor zijn neus op het water. Einde wedstrijd met als resultaat 8-13 winst voor het Zoetermeerse heren 3 team. Op naar de kwartfinale voor de Districtbekercompetitie.

Na afloop van de wedstrijd kwam uw verslaggever de voorzitter van een jury tegen die ook op de tribune zat. Hij blijkt de cakebaksels van de heren te beoordelen. De beste man uithorende is er een tussenstand ontfutseld met de nodige opmerkingen van de jury:

 • Arno: Eenvoudige cake; klein beetje ingezakt. Tijdens het bakken niet de oven openen Arno!
 • Casper: Gewone naturel cake; Voldoende, maar jammer dat de cake werd gepresenteerd in een Action rubberen cakevorm. Dit komt bij de jury toch een beetje amateuristisch over Casper!
 • Rutger: Marblecake en brownie; Plus punten voor het maken van 2 cakes. Brownie was volumineus. Denk aan de hoeveelheid vet gebruik Rutger. De Brownie gaf de jury brandend maagzuur!
 • Alain: Gewone naturel cake en speculaas cake; Plus punt voor het maken van 2 cakes. Experimenteer ook eens met andere smaken Alain!
 • Laurence: Appelcake; Goed wel 1 minuut te kort gemixt voor de optimale luchtigheid werd minimaal 5 minuten mixen geadviseerd. Hou je aan de recepten Laurence!
 • Danny: Marblecake; Smeuïg en vers. Helaas aanmoeten snijden met een EHBO schaartje. Denk aan de hygiëne Danny, maar ga zo door!
 • Guido: Appelcake; smeuïg maar iets wat ingezakt. Toch een risico genomen met een te vochtige appel. Wel punten aftrek met risico op diskwalificatie, omdat de jury ter oren is gekomen dat de vriendin de cake heeft gemaakt omdat er geklust moest worden. Dat is voor de jury geen excuus Guido!
 • Ivo: Kokoscake en carrotcake met mascarpone; Presentatie op een houten plank geven pluspunten. Helaas viel er 1 plakcake op de grond tijdens de presentatie. Probeer kalm te blijven tijdens de presentatie Ivo!
 • Robin: 2 chocolade cakes; Goede chocolade smaak en lekker smeuïg. Helaas 1 cake zonder chocolade topping, maar wel met stukjes witte chocolade, echter deze waren weg gesmolten. Denk aan je temperatuur instellingen en de gelijkwaardige presentatie, Robin!
 • Raymond: Chocoladecake en Kruidnotencake; Cake is goed van smaak. Stukjes chocolade ontbraken in de cake en was iets te droog. De cakes werden in iets te dunne plakjes gepresenteerd, waardoor er een hele cake overbleef. Niet te zuinig in je presentatie Raymond!
 • Tjeerd: Tja geen cake voor de jury. Excuses van vergeten en dit is toch niet voor na een bekerwedstrijd werden opgevoerd. Tjeerd gebruik je agenda eens!

De jury staat niet open voor discussie, maar staat wel open voor giften. 

Met deze tussenstand is de jury erg tevreden met de resultaten. Er zijn heren met baktalenten en er zitten een aantal koekenbakkers tussen. In de tweede helft van het seizoen zal er nog meer druk zijn op de schouders zijn om te presteren. Wie kan nog een stap vooruit zetten? Wie werkt nog meer aan zijn presentatie? Wie kan de jury nog meer overtuigen? En wie zal uiteindelijk de Heel Heren 3 Cake Trofee winnen? Wordt vervolgd!

Wilt u deze Legends in actie zien? Spoed u zich a.s. zaterdag 11 januari naar het zwembad in Roelofarendsveen om 20:15 uur vangt de wedstrijd aan tegen Alkemade 3 of hou het wedstrijdprogramma op deze website in de gaten. En heeft u na afloop trek in een plakje cake meldt u zich dan bij één van de heren. Met een beetje geluk is er nog iets over!