SG WZC Da1
In de duels niet altijd te zien, maar SG WZC was echt de bovenliggende partij. (Foto: Olaf Otten/ OttenZien Fotografie)

De Zoetermeerse waterpolodames hebben een ruime overwinning behaald tegen rode lantaarndrager SGHA uit Heerenveen. In een sfeervol De Veur werd het liefst 12-5. Periodestanden 4-2, 3-0, 3-2, 2-1. Aan Zoetermeerse kant was aanvoerster Nikkie van Veen op dreef met vijf treffers. 

 "We zijn blij met de overtuigende winst op de hekkensluiter van onze competitie”, laat Van Veen weten. "Je ziet duidelijk dat er een stijgende lijn in ons spel zit, en we steeds beter worden. Het is voor het team ook een boost om met grote cijfers te winnen. Hier krijgen we nog meer zelfvertrouwen van. Dit zijn voor ons drie belangrijke punten die we moesten pakken. Lekker dat dit ons is gelukt.”

Aankomende zaterdag vervolgt Dames 1 de competitie. BZ&PC is in Zoetermeer de tegenstander. Om 20.05 uur valt de eerste bal in het water.
 
Zaterdag 25 januari 
SG WZC - SGHA Heerenveen 12-5
Periodestanden: 4-2, 3-0, 3-2, 2-1
Doelpuntenmakers SG WZC: Nikkie van Veen 5, Marloes Knol 2, Eveline Helmstrijd, Nicoline Kuiper, Danique de Vries, Joelle Hoegee, Svetlana Wolters.
Saves keepster Lindsey Hol: 8
Foto- en videoverslag van Olaf Otten volgen binnenkort op de SG WZC facebookpagina.

SG WZC Da1 2
Dames 1 bedankt hun speaker Bas (midden) met een speciaal voor hem ontworpen shirt. Foto: Olaf Otten/ OttenZien Fotografie)