15 feb

De Zoetermeerse waterpolodames zijn in de degradatiezone terecht gekomen. Door een dubbel verlies tegen directe concurrenten Haarlem en OZ&PC zakt SG WZC op de ranglijst en staat de ploeg van coach Ton Kloosterman nu ‘onder de streep’. Zaterdag werd er in een slordig thuisduel verloren van OZ&PC. In het eigen De veur waren de cijfers duidelijk in het voordeel van de gasten uit Oldenzaal; 4-12.
Periodestanden 1-2, 1-3, 1-4, 1-3. Een week geleden werd er in en tegen Haarlem met dezelfde cijfers verloren. Ook toen werd het 12-4.

“Enorm balen,” was de veelzeggende reactie van Kloosterman. “Ik denk dat we kunnen concluderen dat we op dit moment te weinig kwaliteit in de ploeg hebben. We krijgen te veel doelpunten tegen en hebben moeite om zelf te scoren. Helaas hebben we niet de luxe, net als tegenstanders die net als wij ook strijden om lijfsbehoud, om een aantal routiniers op te trommelen. Dit is wat het is en we spelen naar onze mogelijkheden. Ook vanavond. We hebben er hard voor gestreden, maar de tegenstander was beter. We zullen ons blijven focussen op ons eigen spel en dat proberen te verbeteren. Daar hebben we invloed op, niet op wie de tegenstander in het water heeft liggen."
 
Aankomende zaterdag gaat SG WZC op bezoek bij ZVVS. In Vlaardingen valt om 18.00 uur de eerste bal in het water.

Zaterdag 15 februari 
SG WZC Dames 1 - OZ&PC 4-12
Periodestanden: 1-2, 1-3, 1-4, 1-3
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 2 (foto boven), Marloes Knol, Eveline Hemlstrijd
Saves keepster Lindsey Hol: 5

Zaterdag 8 februari
ZV Haerlem - SG WZC 12-4
Periodestanden: 4-1, 3-1, 3-0, 2-2
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 2, Danique de Vries, Joelle Hoegee.
Saves keepster Lindsey Hol: 6

Stand 16